‘Als wij doen wat we zeggen en normaal doen, zijn mensen aangenaam verrast.’

Dit is wat Jos van Griensven (1984) drijft en enthousiast maakt.

Voor mij is alles nieuw: de imposante locatie, de pingpongtafel en de drukke dagen. Voor Jos van Griensven is dit juist wat zijn dagelijkse sfeer bepaalt. We zitten in een simpel ingericht kantoor, maar mijn collega’s noemen het ‘The Entertainment Area’. Een grote, lichte ruimte met uitzicht op het Leidseplein. Mijn naam is Simson en als stagiair ben ik in de unieke positie om KasCo met een frisse blik van binnenuit te bekijken. Vandaag ga ik in gesprek met mijn leidinggevende Jos. We praten over zijn enthousiasme voor duurzame dienstverlening en zijn passie voor ondernemen.

Op de vraag; ‘Waarom is KasCo eigenlijk opgericht?’ antwoordt hij; ‘Ik wilde de negatieve spiraal in de incassobranche doorbreken. De doorsnee burger weet niet hoe de wet incassokosten werkt. Die kun je dus benadelen en dat wordt ook veel gedaan. Ik vind dat verwerpelijk. Wij hebben gezegd; we gaan een fatsoenlijk, duurzaam debiteurenbeheer oprichten en we doen alles transparant en eerlijk.’ Is dat ook gebleken uit de praktijk? ‘Als wij gewoon doen wat we zeggen en goede dienstverlening leveren zijn mensen aangenaam verrast.’. ‘Ik heb regelmatig meegemaakt dat mensen simpelweg onwetend zijn. Die krijgen een factuur die ze onterecht vinden en dan reageren ze niet. Als zoiets een beetje voortzet en ze reageren nog steeds niet, dan zegt de rechter: ‘je hebt niet gereageerd dus ik wijs de vordering toe.’ Dan worden mensen met extra kosten opgezadeld, want de proceskosten worden ook doorberekend. Zo komen ze in een neerwaartse spiraal terecht.' Jos zegt het onbegrijpelijk te vinden dat bedrijven zo te werk kunnen gaan:'Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik mijn geld verdien door mensen op te lichten, niet eerlijk ben of niet transparant ben'. Het is ondertussen 2017. Een goed systeem, veel mogelijkheden en service is tegenwoordig toch vanzelfsprekend? ‘Voor ons vanzelfsprekend’, zegt Jos, ‘Maar nog niet voor iedereen en dat zou wel zo moeten zijn’.

Als ik vraag wat Jos persoonlijk wil bereiken met KasCo is dat voor hem heel simpel; ‘Ik vind het fantastisch om mijn eigen onderneming te bedrijven. Ik ga met ontzettend veel plezier aan het werk en ik vind het heerlijk om ergens aan te bouwen, iets beter te maken en daarbij mensen te helpen. Dat is wat mij drijft en daar krijg ik energie van. Ik hoef mensen niet naar Pluto te brengen, als onze klanten KasCo een topdienst vinden, dan ben ik gelukkig'.

Van mij als stagiair wordt verwacht de organisatie in korte tijd te doorgronden. De afgelopen twee weken hebben dan ook in het teken gestaan van ontdekken en leren. Ik ben erg onder de indruk van de energie en het enthousiasme van Jos en mijn andere collega’s. KasCo inspireert mij op meerdere vlakken, zoals de transparantie, maar ook de energie die uit gaat van het werken hier. Of Jos nog tips voor me heeft? ‘Goed om je heen kijken, niet bang zijn fouten te maken en geen keuzes maken waar je niet achter staat. Doe wat je leuk vindt en waar je voor staat, dan kom je altijd ver’.