Veelgestelde vragen


Algemene vragen

Met KasCo bent u verzekerd van professioneel debiteurenbeheer. Heeft u vragen over onze dienstverlening of de applicatie? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.

KasCo biedt hulp bij uw debiteurenbeheer. U hoeft alleen een factuur aan te maken, de rest wordt geregeld. Bij KasCo kunt u onbeperkt facturen versturen. Blijft betaling uit, dan worden herinneringen automatisch verzonden. Daarnaast hoeft u zelf niet meer uw betalingen te verwerken, dit gebeurt namelijk ook automatisch via KasCo. Uw debiteuren kunnen gemakkelijk online (iDEAL) of via overboeking betalen. Verder heeft u altijd de optie om een incassozaak bij ons te starten en geven wij u graag juridisch advies.

Wij willen u graag de mogelijkheid geven om ons systeem te leren kennen. Vandaar dat de eerste 30 dagen gratis zijn. In deze 30 dagen kunt u rustig het systeem bekijken en gebruiken. U kunt uw eigen huisstijl inrichten en uw bedrijfslogo toevoegen. Deze 30 dagen zijn geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Nadat de proefperiode van 30 dagen is verstreken gaat de eerste betalende maand in. Wij factureren achteraf. Dit betekent dat u de factuur ontvangt nadat de maand is verstreken.

Bij KasCo kunt u voor € 35 per maand onbeperkt factureren. Er komen alleen kosten bij wanneer u daar expliciet voor kiest. Zo kost het versturen van een factuur per post € 2,50. Wilt u dat KasCo voor u een incassozaak doet? Hiervoor brengen wij € 15 in rekening. Meer informatie over een incassozaak vindt u verderop.

Ja zeker, U kunt zoveel facturen versturen als dat u wilt. Hier komen geen extra kosten bij.

Bij KasCo zijn de eerste 30 dagen gratis en is uw abonnement maandelijks opzegbaar.


Praktische vragen over onze applicatie

Bij KasCo heeft u de optie om uw facturen via e-mail of per post te versturen. De kosten voor het verzenden van een factuur per post zijn € 2,50. Uw facturen worden met uw logo verzonden. Bovendien kunt u de tekst van de e-mail met de factuur aanpassen.

Ja, het is mogelijk om een standaard bijschrift in uw factuur te zetten. Deze tekst, bijvoorbeeld over uw leveringsvoorwaarden of met een verwijzing naar uw algemene voorwaarden, staat onder de factuurregels.

Bij KasCo kunt u ervoor kiezen om periodieke facturen te versturen. Zo kunt u bijvoorbeeld een factuur aanmaken van € 25 en deze dan elke maand versturen. Op deze manier geeft u uw debiteur de mogelijkheid om de factuur in termijnen te betalen.

Bij KasCo kunt u heel makkelijk een debiteur toevoegen. Wanneer u naar het menu Debiteuren gaat klikt u op de knop Nieuwe debiteur. Om een factuur te sturen dient u in ieder geval de naam, het adres en het e-mailadres van uw debiteur in te voeren.

U kunt een artikel(groep) aanmaken via het menu Artikelen. Let erop dat elk artikel in een artikelgroep wordt geplaatst. U dient dus eerst een artikelgroep aan te maken wanneer u dit nog niet heeft gedaan. Bij het aanmaken van een factuur kunt u een artikel (via de dropdown) selecteren. U dient altijd een artikel aan te maken in een artikelgroep.

Ja, meerdere gebruikers kunnen gekoppeld worden aan één account. Zo kunt u zien welke activiteiten een gebruiker heeft verricht in uw account.

KasCo wil dat uw debiteurenbeheer aan de wettelijke vereisten voldoet. Daarom raden wij u aan een onjuiste factuur te crediteren (en een nieuwe factuur te sturen). Een factuur verwijderen is niet mogelijk.

Nee, het is niet mogelijk om een debiteur of een artikel te verwijderen. Deze kunnen namelijk gekoppeld zijn aan een (verzonden) factuur. Wilt u toch een debiteur of artikel verwijderen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@kasco.org.

Mollie is een online payment service en zij zorgen ervoor dat uw debiteuren meerdere mogelijkheden hebben om hun facturen te betalen. Daarnaast is KasCo zo gekoppeld met Mollie dat uw bankgegevens altijd veilig blijven. KasCo heeft Mollie gekozen zodat betalingen automatisch voor u verwerkt worden in ons systeem, waardoor u zelf niet meer uw betalingen hoeft over te boeken.

Door onze koppeling met Mollie ziet u in ons systeem wanneer een factuur is voldaan. Ons systeem zet de status van de factuur dan direct automatisch op “Betaald” zodat er geen onterechte herinnering wordt verzonden. Zo hoeft u zelf niet de betalingen te verwerken en heeft in één oogopslag een overzicht van uw betaalde facturen.

U kunt uit de volgende betaalmethodes kiezen:

  • Overboeking naar eigen rekening (geen Mollie)
  • Overboeking naar eigen rekening + iDEAL
  • Overboeking naar (derdengeld)rekening Mollie
  • Overboeking naar (derdengeld)rekening Mollie + iDEAL
  • Alleen iDEAL

Jazeker, u kunt altijd handmatig een betaling invoeren bij de factuur.

U kunt zelf bepalen welke betalingstermijn u selecteert bij het versturen van een factuur. Uit de rechtspraak blijkt echter dat een redelijke betalingstermijn minimaal 14 dagen moet zijn.

Wanneer een factuur niet tijdig wordt betaald, wordt er automatisch een herinnering verzonden. Uw debiteur krijgt dan 14 dagen extra om de factuur alsnog te voldoen.

Een herinnering is de eerste herinnering die wordt verzonden naar de debiteur. Indien ook na de herinnering betaling uitblijft, volgt een tweede herinnering; dit is de aanmaning. In de aanmaning krijgt de debiteur een laatste kans om de factuur zonder incassokosten te betalen.

Ja, u kunt dit proces stopzetten door de factuur te pauzeren. Wanneer u naar de desbetreffende factuur gaat kunt u via de knop Acties op Pauzeren klikken.

U krijgt hier per e-mail een notificatie van en u kunt via deze mail een reactie geven aan uw klant. Wanneer u het eens bent met het bezwaar kunt u de gehele factuur crediteren en een nieuwe factuur maken of een gedeelte van het factuurbedrag crediteren. Wanneer u niet akkoord gaat met het bezwaar kunt u zelf contact opnemen met uw klant of onze hulp inschakelen.


Incasso & juridische vragen

Indien u ervoor kiest om een incasso te starten zullen onze juristen voor u aan de slag gaan. Wij gaan uw debiteur bellen en sturen een sommatie per e-mail en/of per brief. Wij zullen altijd op zoek gaan naar een juiste oplossing en zullen er dan ook alles aan doen om de relatie met uw klant niet te schaden. Gedurende het incassotraject houden wij u op de hoogte. Eventuele betalingsregelingen zullen wij alleen treffen met uw goedkeuring. Door een professionele en vriendelijke aanpak komen wij vaak met een juiste oplossing voor beide partijen.

Wanneer een factuur na de herinnering en aanmaning nog steeds niet is betaald ontvangt u van ons een e-mail waarin we u vragen of u een incassozaak wilt starten en of u incassokosten wilt toevoegen aan de factuur. Wij gaan pas aan de slag voor u wanneer u hier expliciet (via een knop) instructies voor heeft gegeven.

Ja, de kosten van een incassozaak bedragen € 15. Wel is het bedrag van de incassokosten, die uw debiteur voldoet als boete voor te laat betalen, volledig voor u. Dit bedrag is doorgaans hoger dan € 15.

U kunt de incassokosten van een factuur kwijtschelden in uw KasCo-account door de factuur te selecteren en via de knop Acties op Incassokosten kwijtschelden te klikken.

Wanneer een klant na een incassotraject nog steeds niet betaalt zullen wij u een juridisch advies geven over de proceskansen. Mocht u ervoor kiezen om er een rechtszaak van te maken, dan kunnen onze juristen u ook in dit traject van dienst zijn.


Voorfinancieren van facturen

Door facturen voor te financieren heeft u binnen 48 uur beschikking over uw geld en kunt u dit investeren in uw bedrijf. Zo verbetert u uw cashflow en kunt u sneller groeien.

U kunt uw facturen laten voorfinancieren wanneer u minimaal drie maanden gebruiktmaakt van KasCo en wanneer uw onderneming minimaal 6 maanden bestaat. Er is geen minimale omzet vereist.

De kosten voor het voorfinancieren van een factuur hangen af van de betalingstermijn. Wanneer u een aanvraag indient bij het aanmaken van een factuur zullen wij berekenen wat de kosten zijn. U kunt dan beslissen of u akkoord gaat.

Wij werken samen met factuurfinancieren.nl. Zij zullen uw aanvraag in behandeling nemen en bij goedkeuring binnen 48 uur het factuurbedrag naar u overmaken.

Kijk voor meer informatie over onze samenwerking op onze partner pagina

De verantwoordelijkheid van de factuur blijft altijd in uw eigen handen. Wanneer een factuur niet wordt voldaan kunt u via het systeem een incasso starten.